Bredsjöbloggen

Tankar från landet om läget.

tisdag, november 20, 2007

det går bra

Det går bra för Sveriges kommuner och landsting får vi höra. Åren av underskott har vänts till överskott. Det är bra. Det är själva definitionen av bra. Vad medborgarna får, är inte ens relevant för journalisten att fråga efter. Själv bor jag i en kommun där man inte har råd med någon kultur för vuxna, ingen simhall, inga cykelvägar, där skolor och förskolor läggs ned, och där barngrupperna blir större. Man skulle kunna fortsätta och rabbla basala nyttigheter som det inte finns pengar till, för att inte tala om allt det där extra som skulle höja livskvaliteten för medborgarna. Att det går bra för Sveriges kommuner och landsting känns som ett hån.

Att Anders Borg i nästa nyhetsinslag har vett att prata om sänkta skatter är än värre. Höj skatterna och höj statsbidragen.

SKL förutser underskott igen runt om i landet. Så om inte för medborgarnas skull, så för att slippa röda siffror de närmaste åren, borde Anders Knape skriva under på protesten. "Sluta prata sänkta skatter. Och värna människornas livskvalitet istället." Det ser jag fram emot.